Ecovacs Deebot 710 arvostelu

Ecovacsin uutuus Deebot 710 robotti-imuri lupaa tarjota edistyksellistä teknologiaa ja hyvän siivoustuloksen järkevään hintaan. Otin Deebot 710:n testiin selvittääkseni, pitävätkö lupaukset paikkansa. Testiympäristönä toimi rivitalokolmio, jossa viilettää kahden ihmisen lisäksi kaksi kissaa sekä koira.

Paketin sisältö

Ecovacs Deebot 710 -robotti-imurin pakkauksessa ovat seuraavat tavarat:

 • Ecovacs Deebot 710
 • Latausasema ja virtajohto
 • Kaukosäädin
 • Yksi ylimääräinen suodatin
 • Yhdet ylimääräiset sivuharjat
 • Puhdistustyökalu
 • Ohjekirja ja pikakäyttöopas

Itse robotti on allekirjoittaneen mielestä kaikkein tyylikkäin markkinoilla olevista robotti-imureista.

Paketin sisältö on kattava verrattuna moniin muihin robotti-imureihin. Erityisesti plussaa tulee ylimääräisestä suodattimesta sekä ylimääräisistä sivuharjoista. Lisäksi kaukosäädin on kiva lisä, mikäli tuotetta ei halua tai pysty yhdistämään mobiilisovellukseen. Huomioitavaa on, että ohjekirjassa ei ole suomenkielistä osuutta.

Käyttöönotto

Robotin käyttöönotto on tehty helpoksi. Ainoa huomioitava seikka on irrottaa robotin puskurista valkoinen suojanauha. Mikäli suojanauhaa ei irrota, robotti ei tunnista esteitä ja kruisailee päättömästi ympäri asuntoa. 

Suojausnauhan irrottamisen jälkeen latausasema sijoitetaan keskeiselle sijainnille, pistoke kytketään pistorasiaan ja robotti laitetaan lataukseen. 

Mobiilisovellus

Mobiilisovellus on käytettävyydeltään todella selkeä ja helppokäyttöinen. Huomioitavaa on kuitenkin se, että sovellus on saatavilla vain englanninkielisenä.

Mobiilisovelluksen avulla pystyy aloittamaan, pysäyttämään sekä lopettamaan imuroinnin. Lisäksi mobiilisovellus ilmoittaa siivouksen valmistumisesta ja erilaisista vikatilanteista.

Muita mobiilisovelluksen ominaisuuksia ovat:

 • Imuroinnin ajastus
 • Imurointitehon valinta (normaali- / maksimiteho)
 • Raportit siivouksesta (mm. Kartta siivouksesta, imuroitu ala sekä käytetty aika)
 • Siivoustilat: Automaattinen siivous, reunojen ja kulmien siivous sekä paikkasiivous

Ainoa ominaisuus, jota mobiilisovellukselta jäin kaipaamaan, oli virtuaalinen imuroitavan alueen rajaus.

Navigointi

Ecovacs Deebot 710 -robotti-imurissa on uusi Smart Navi 2.0 -navigointiteknologia. Robotissa on kamera, joka skannaa asuntoa. Tämän ansiosta robotti hahmottaa asunnon pohjapiirrustuksen, suunnittelee optimaalisen siivousreitin ja imuroi asuntosi järjestelmällisesti lävitse. 

Useiden imurointikertojen perusteella navigointiteknologia vaikuttaa luotettavalta sekä älykkäältä, ollen lähes kalliimpien robotti-imurien tasoa.

Deebot 710 onkin tässä hintaluokassa ainoa robotti, joka kykenee oikeasti navigoimaan älykkäästi.


Siivoustulos

Deebotissa on valittavana kaksi siivoustehoa: normaali sekä maksimi. Kummallakin siivousteholla robotti on yllättävän hiljainen. Testiympäristönä toimi lemmikkitalous, joten pääsääntöisesti käytössä oli maksimiteho.

Imujärjestelmän teho ei ole aivan kaikkein kalliimpien mallien luokkaa, mutta itse siivoustuloksessa sitä ei silmämääräisesti juurikaan huomannut. Robotti imuroi tehokkaasti kissojen karvat matoilta sekä kovilta lattiapinnoilta. Lisäksi iso plussa tulee robotin HEPA-tason suodattimesta, joka poimii myös mikroskooppisen pienet hiukkaset.

Deebot 710 on varustettu kahdella sivuharjalla. Sivuharjat ovat mukavan pitkät, joten myös nurkat ja seinänvierustat tulee siivottua. 

Huoltaminen

Robotti-imuria täytyy huoltaa säännöllisesti. Etenkin lemmikkitaloudessa pölysäiliön saa tyhjätä usein, lähes jokaisen imuroinnin jälkeen. Ecovacs Deebotin pölysäiliö on onneksi isompi kuin robotti-imureissa keskimäärin. Itse pölysäiliön tyhjennys on tehty helpoksi.

Suodatin täytyy myös ajoittain kopistella puhtaaksi. Robotissa on 3-vaiheinen suodatin: perussuodatin, esisuodatin sekä High Efficiency HEPA-suodatin. Pääsääntöisesti riittää perussuodattimen puhdistus. High Efficiency HEPA-suodatin tulisi vaihtaa 1-2 kuukauden välein, jotta siivoustulos säilyy parhaana mahdollisena. 

Lisäksi robotin harjat tarvitsee ajoittain putsata kietoutuneesta karvasta. Deebot 710:n pääharjan ympärille tuntuu kietoutuvan helposti karvaa, joten se täytyy puhdistaa lemmikkitalouksissa melko usein.

Yhteenveto

Olen testannut ison määrän robotti-imureita ja mielestäni Ecovacs Deebot 710 tarjoaa paljon vastinetta rahoille. Siinä on kaikki tärkeimmät ominaisuudet, kuten älykäs navigointi, älykkäät sensorit sekä hyvä imuteho, mutta se on hinnoiteltu alempaan keskiluokkaan.

Deebot 710 häviää useita satoja euroja kalliimmille malleille vain hieman siivoustuloksessa sekä navigoinnissa, mutta hinta on huomattavasti edullisempi.

Deebot 710 saakin minulta ehdottoman suosituksen.

Plussat:

 • Loistava hinta-laatusuhde
 • Älykäs navigointi
 • Hyvä imuteho 
 • 3-portainen suodatin. Helposti puhdistettava perussuodatin kerää isoimmat pölyhiukkaset.
 • Selkeä ja helppokäyttöinen mobiilisovellus
 • Iso pölysäiliö
 • Hiljainen

Miinukset:

 • Ei virtuaalista rajausta, eikä erillistä rajausnauhaa
 • Pääharja täytyy puhdistaa melko usein, koska se kerää helposti karvaa ympärilleen
 • Sovellus ja ohjekirja saatavilla vain englanniksi

- Ville / Kotirobo.fi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitus- ja maksuehdot

Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita. 

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimituskulut

Kaikille roboteille tarjoamme ILMAISEN toimituksen – vaikka kotiovelle.

Muiden tuotteiden toimitus- ja käsittelykulumme ovat koosta riippumatta 5,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €. 


Toimitustavat

Toimitamme tuotteet Postin välityksellä. Toimitamme tuotteita vain osoitteisiin, jotka ovat Suomessa, pois lukien Ahvenanmaa. 

Käytössäsi ovat seuraavat toimitustavat:

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen. 

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Postin kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle. 

Huom. Puhelinnumero pakollinen 

Maksuehdot

Checkout

Kotirobo.fi käyttää maksujen välittämisessä Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämää maksujärjestelmäpalvelua. Checkout on OPn omistama, maksunvälitykseen erikoistunut yritys, asiakasmäärältään yksi Suomen suurimmista.

Verkkokaupassamme voit maksaa ostokset käyttämällä verkkopankkia, luottokorttia, Visa Electron -maksukorttia, MobilePayta, OP Laskua tai Joustoa. OP Laskulla ja Joustolla voit maksaa ostoksesi erissä.

Tarkemmat tiedot Checkoutin maksutavoista: https://checkout.fi/materiaalit/maksuehdot/