Robottiruohonleikkuri - ostajan opas

Mitä robottiruohonleikkuria hankkiessa tulisi huomioida? Mikä olisi robotti olisi sopiva valinta? Tässä oppaassa saat vastauksen näihin kysymyksiin.

Tässä oppaassa käsitellään seuraavat asiat: 

 1. Kokemuksia robottiruohonleikkureista
 2. Ominaiset, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa
 3. Parhaat robottileikkurit alle 500m2 nurmille
 4. Parhaat robottileikkurit alle 1000m2 nurmille
 5. Parhaat robottileikkurit alle 2000m2 nurmille
 6. Parhaat robottileikkurit yli 2000m2 nurmille

1.1.Kokemuksia robottileikkureista

Robottiruohonleikkuri on kodin älylaite, joka pystyy huolehtimaan nurmikon leikkuusta täysin omatoimisesti.  

Esimerkiksi Ruotsissa robottileikkureita myydän jo lähes yhtä paljon kuin työnnettäviä ruohonleikkureita.

Tavallisiin leikkureihin verrattuna robotit ovat hiljaisia työntekijöitä. Tästä syystä ne voi ajastaa leikkaamaan myös yöaikaan.

Robottiruohonleikkuria hankkiessa kannattaa panostaa tuotteen laatuun sekä siihen, että se sopii juuri sinun nurmialueellesi. 


1.2.Ominaiset, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa

Minkä kokoinen nurmialueesi on?

Tärkein huomioitava tekijä robottiruohonleikkuria valittaessa on se, kuinka isoa nurmialuetta robotti kykenee leikkaamaan. 

Valmistajien ilmoittamat enimmäisleikkuualueet ovat ilmoitettu tasaisille, avoimille ja yksinkertaisille nurmialueille. Lisäksi tällöin leikkuri joutuu työskentelemään 24/7, eli leikkuri jatkuvasti joko lataa akkua tai leikkaa nurmea.

Kun hankit robottia, kannattaakin hankkia tuote, jonka ilmoitettu enimmäis leikkuualue on vähintään 10-20% enemmän kuin sinun nurmialueesi

Kuinka monimutkainen nurmialueesi on?

Myös nurmialueen monimutkaisuus ja muoto vaikuttaa suuresti sopivan leikkurin valintaan. Onko puutarhassasi epäsäännöllisiä muotoja, kapeita kohtia tai useita esteitä, kuten puskia ja puita? 

Mikäli nurmialue on monimutkainen ja siinä on paljon esteitä, tulee robotin leikkuualue ylimitoittaa enemmän kuin aiemmin mainittu 10-20%.

Lisäksi tulisi ymmärtää nurmialueen rakenne. Varsinaisen pääalueen lisäksi leikattava alue saattaa sisältää sivu ja -erillisalueita. Varmista, että leikkuri kykenee hallitsemaan tarvitsemasi määrän eri alueita.

Onko nurmialueella kaltevuuksia

Jos sinulla on nurmikko, jossa on jyrkkiä kaltevuuksia, on syytä valita tähän sopiva ruohonleikkuri. Valmistajat ilmoittavat tuotetiedoissa robotille sopivan maksimaalisen kaltevuuden. Olemme ilmoittaneet maksimaalisen kaltevuuden robottien tuotesivuilla kohdassa "tekniset tiedot"

Mobiilisovellus

Mahdollisuus yhdistää robottiruohonleikkurisi mobiilisovellukseen tarkoittaa sitä, että pystyt ohjaamaan robottiasi kännykälläsi. Mobiilisovellukset tarjoavat seuraavia toimintoja:

 • Leikkuun käynnistys/lopetus
 • Leikkuun ajastus
 • Erilaisten leikkuuasetusten säätäminen
 • Raportit suoritetuista leikkuista
 • Robotin virheilmoitukset 

Turvajärjestelmät

Kaikissa myymissämme roboteissa on laadukas turvajärjestelmä, jonka johdosta terä lakkaa pyörimästä heti kun leikkuria nostetaan tai sitä kallistetaan pystyasennossa. 

Mikäli taloudessasi on pieniä lapsia, olisi leikkurissa hyvä olla lapsilukko, jotta perheen pienimmät eivät pääse käynnistämään laitetta.

Lisäksi et varmastikaan halua, että kallis leikkurisi varastetaan. Tästä syystä on hyvä varmistaa, että leikkurissa on PIN-koodi tai vastaava hälytysjärjestelmä.

Leikkuuleveys

Robottiruohonleikkurien leikkuuleveys vaihtelee paljon. Pienimmät leikkurit leikkaavat vain noin 18 cm. leveydeltä, kun taas Robomowin RS-sarjan leikkuuleveys on 56 cm. Mitä leveämpi on leikkuuleveys, sitä tehokkaampi robotti leikkaa nurmialueen. 

Robotin terän tyyppi

Robottileikkureissa on kahden tyyppisiä teriä. Jykeviä terästeriä sekä parteterän tyyppisiä teriä. Kummatkin terät pystyvät leikkaamaan kuivaa ruohoa ilman ongelmia. Jykevät terästerät ovat kuitenkin parempia leikkaamaan pitkää ja kosteaa nurmikkoa. Niiden hinta on kuitenkin huomattavasti kalliimpi kuin pienempien terien. 

1.3.Parhaat robottileikkurit alle 500m2 nurmille

Mowoxin RM 600 Comfort on mielestämme paras valinta pienille nurmialueille. Pienissä nurmialueissa robottileikkurilta ei vaadita edistyksellisiä ominaisuuksia. Tälläisissä nurmialueissa on hyvä panostaa kestävään ja hyvän hinta-laatusuhteen robottileikkuriin.

Mowox on suunniteltu käytettävyydeltään yksinkertaiseksi sekä kestäväksi. Lisäksi se on erinomainen valinta hinta-laatusuhteeltaan.

1.4.Parhaat robottileikkurit alle 1000m2 nurmille

Keskisuurilla nurmialueilla robottiruohonleikkurin ominaisuuksiin kannattaa panostaa, jotta leikkuutulos on mahdollisimman hyvä.

Gardenan Sileno life 1000 sekä Robomow RC308u ovat mielestämme parhaita valintoja tällaisiin nurmialueisiin.

Gardena Sileno life 1000 on paras valinta, mikäli nurmialueesi ei ole neliön muotoinen, vaan sisältää kapeita kohtia ja sokkeloita.

Robomow RC308u puolestaan on paras valinta, mikäli nurmialueen rakenne on melko selkeä. Hyvänä puolena RC308u:ssa on terän sijainti leikkurin reunalla, jonka ansiosta se leikkaa nurmikon reunat paremmin.

1.5. Parhaat robottileikkurit alle 2000m2 nurmille

Isoilla nurmialueilla Robomowin RS615u on omaa luokkaansa. Tämän osoittaa muun muassa se, että se on voittanut suvereenisti lähes jokaisen testin, johon se on osallistunut. 

Robomowin RS-sarjassa on markkinoiden levein leikkuuleveys (56cm.) sekä jykevät terästerät. Näiden ansiosta haastavakin nurmi tulee tehokkaasti leikatuksi.

1.6. Parhaat robottileikkurit yli 2000m2 nurmille

Yli 2000m2 nurmille suosittelemme Robomowin RS625 PRO tai RS635 PRO S-malleja. Testivoittajien leikkuuleveyden sekä tehokkaan akun ansiosta isokin nurmialue tulee leikatuksi ja pysyy siistin näköisenä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimituskulut

Yli 100 € tilauksille tarjoamme ilmaisen toimituksen valittuun noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Isoimmille robottiruohonleikkureille tarjoamme ilmaisen kotiinkuljetuksen.

Muiden tuotteiden toimituskulumme ovat koosta riippumatta 4,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-4 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme noin kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimitustavat

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko on 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.


Maksutavat

Verkkopankki

Yhteistyössä ovat kaikki suomalaiset pankit ja luottolaitokset. 

Pankki- ja luottokortit

Visa, Visa Electron, Mastercard. Palvelun tarjoaa Checkout.

Mobilepay

Mobilepay on maksuton sovellus, jonka avulla ostokset voi maksaa nopeasti ja kätevästi. Palvelun tarjoaa Checkout.

Lasku 45 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla

Saat kotiisi laskun, jolla voit maksaa ostoksesi 45 päivän korottomalla ja kuluttomalla maksuajalla. Laskun voi muuttaa jälkikäteen 3-24 kuukauden osamaksuksi. Palvelun tarjoaa Mash Finance Oyj.

Osamaksu 3-24 kuukauden maksuajalla

Voit maksaa ostoksesi 3-24 kuukauden osamaksulla. Haluamiesi kuukausierien hinnat ja osamaksun kokonaishinnan näet kassa-sivulla. Halutessaan osamaksun jäljellä olevan summan voi maksaa kerralla koska tahansa. Osamaksun vuosikorko on 19,9 %. Palvelun tarjoaa Mash Finance Oyj.

Postiennakko

Maksu suoritetaan noudon yhteydessä. Postista noudettaessa maksuvälineenä käyvät käteinen ja kortti. Pakettiautomaatista noudettaessa maksuvälineenä käy sirullinen maksukortti. Postiennakko lisää tilaukseen 4,90 € maksutapalisän.


Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.

Maksutapojen tarjoajat:

Checkout Finland Oy (y-tunnus 2196606-6) on OPn omistama, maksunvälitykseen erikoistunut yritys, asiakasmäärältään yksi Suomen suurimmista.

Tarkemmat tiedot Checkoutin maksutavoista: https://checkout.fi/materiaalit/maksuehdot/

Mash Finance Oyj (y-tunnus 2159120-9) on suomalainen rahoitusalan yritys. Se on erikoistunut joustaviin ja luotettaviin maksuratkaisuihin.

Palautukset ja reklamaatiot

Takuu ja reklamaatio

Tuotteillamme on kahden vuoden takuu, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Takuu- ja reklamaatioasioissa ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautusoikeus

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palauttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu. Palauttamisoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautus on teille ilmainen.

Palautusoikeuden käyttämiseksi meille on ilmoitettava päätöksestä peruuttaa tilaus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että ilmoitus peruuttamisesta lähetetään ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Huomioithan kuitenkin, että voimme maksaa hyvityksen vasta kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä, viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa sähköpostilla info@kotirobo.fi