Robottiruohonleikkuri - ostajan opas

Mitä robottiruohonleikkuria hankkiessa tulisi huomioida? Mikä robottileikkuri olisi sopiva valinta juuri sinun nurmellesi? Tässä oppaassa saat vastauksen näihin kysymyksiin.

Tässä oppaassa käsitellään seuraavat asiat: 

 1. Kokemuksia robottiruohonleikkureista
 2. Ominaiset, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa
 3. Parhaat robottileikkurit alle 500m2 nurmille
 4. Parhaat robottileikkurit alle 1000m2 nurmille
 5. Parhaat robottileikkurit alle 2000m2 nurmille
 6. Parhaat robottileikkurit yli 2000m2 nurmille

1.Kokemuksia robottileikkureista

Robottiruohonleikkuri on kodin älylaite, joka pystyy huolehtimaan nurmikon leikkuusta täysin omatoimisesti.  

Esimerkiksi Ruotsissa robottileikkureita myydän jo lähes yhtä paljon kuin työnnettäviä ruohonleikkureita.

Robottiruohonleikkuria hankkiessa kannattaa panostaa tuotteen laatuun sekä siihen, että se sopii juuri sinun nurmialueellesi. 


2.Ominaiset, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa

Minkä kokoinen nurmialueesi on?

Tärkein huomioitava tekijä robottiruohonleikkuria valittaessa on se, kuinka isoa nurmialuetta robotti kykenee leikkaamaan. 

Valmistajien ilmoittamat enimmäisleikkuualueet ovat ilmoitettu tasaisille, avoimille ja yksinkertaisille nurmialueille. Lisäksi tällöin leikkuri joutuu työskentelemään 24/7, eli leikkuri jatkuvasti joko lataa akkua tai leikkaa nurmea.

Kun hankit robottia, kannattaakin hankkia tuote, jonka ilmoitettu leikkuualue on vähintään 10-20% enemmän kuin sinun nurmialueesi

Kuinka monimutkainen nurmialueesi on?

Myös nurmialueen monimutkaisuus ja muoto vaikuttaa suuresti sopivan leikkurin valintaan. Onko puutarhassasi epäsäännöllisiä muotoja, kapeita kohtia tai useita esteitä, kuten puskia ja puita? 

Mikäli nurmialue on monimutkainen ja siinä on paljon esteitä, tulee robotin leikkuualue ylimitoittaa enemmän kuin aiemmin mainittu 10-20%.

Lisäksi tulisi ymmärtää nurmialueen rakenne. Varsinaisen pääalueen lisäksi leikattava alue saattaa sisältää sivu ja -erillisalueita. Varmista, että leikkuri kykenee hallitsemaan tarvitsemasi määrän eri alueita.

Onko nurmialueella kaltevuuksia

Jos sinulla on nurmikko, jossa on jyrkkiä kaltevuuksia, on syytä valita tähän sopiva ruohonleikkuri. Valmistajat ilmoittavat tuotetiedoissa robotille sopivan maksimaalisen kaltevuuden. Olemme ilmoittaneet maksimaalisen kaltevuuden robottien tuotesivuilla kohdassa "tekniset tiedot"

Mobiilisovellus

Mahdollisuus yhdistää robottiruohonleikkurisi mobiilisovellukseen tarkoittaa sitä, että pystyt ohjaamaan robottiasi kännykälläsi. Mobiilisovellukset tarjoavat seuraavia toimintoja:

 • Leikkuun käynnistys/lopetus
 • Leikkuun ajastus
 • Erilaisten leikkuuasetusten säätäminen
 • Raportit suoritetuista leikkuista
 • Robotin virheilmoitukset 

Turvajärjestelmät

Kaikissa myymissämme roboteissa on laadukas turvajärjestelmä, jonka johdosta terä lakkaa pyörimästä heti kun leikkuria nostetaan tai sitä kallistetaan pystyasennossa. 

Mikäli taloudessasi on pieniä lapsia, olisi leikkurissa hyvä olla lapsilukko, jotta perheen pienimmät eivät pääse käynnistämään laitetta.

Lisäksi et varmastikaan halua, että kallis leikkurisi varastetaan. Tästä syystä on hyvä varmistaa, että leikkurissa on PIN-koodi tai vastaava hälytysjärjestelmä.

Leikkuuleveys

Robottiruohonleikkurien leikkuuleveys vaihtelee paljon. Pienimmät leikkurit leikkaavat vain noin 18 cm. leveydeltä, kun taas Robomowin RS-sarjan leikkuuleveys on 56 cm. Mitä leveämpi on leikkuuleveys, sitä tehokkaammin robotti leikkaa nurmialueen. 


3.Parhaat robottileikkurit alle 500m2 nurmille

Pienille ja melko selkeille nurmialueille mielestämme paras valinta on LandXcape LX790, joka tarjoaa erinomaisen vastineen hinnalleen. LandXcape osaa leikata tehokkaasti myös nurmialueen kapeat kohdat. 

LandXcapen käyttöönotto ja asennus on tehty yksinkertaiseksi.


Worxin Landroid M500 on myös erittäin hyvä vaihtoehto pienille nurmille. Se soveltuu myös monimutkaisemmille nurmille, jossa on monta aluetta. Landroid kykenee leikkaamaan nurmikon reunoja myöten "cut to edge" teknologian ansiosta. Landroid M500 kulkee sujuvasti myös hieman ahtaimmissakin väleissä. 

Myös Landroidin käyttöönotto ja käytettävyys on yksinkertaista.4.Parhaat robottileikkurit alle 1000m2 nurmille

Keskisuurilla nurmialueilla robottiruohonleikkurin ominaisuuksiin kannattaa panostaa, jotta leikkuutulos on mahdollisimman hyvä. 

Worx Landroid L1000 ja M1000, sekä Gardenan Sileno life 1000 ovat mielestämme parhaita valintoja keskikokoisille nurmialueille.

Worx Landroid L1000 on Landroidin uusin leikkuri ja mielestämme kaikkein edistyksellisin robottileikkuri. Se leikkaa nurmialueen reunoja myöten ja kulkee sujuvasti myös nurmen ahtaissa kohdissa, kuten kukkapenkkien välissä. M1000-malliin verrattuna L1000-malli pystyy leikkaamaan paremmin myös epätasaisella alustalla ja L1000-malli on täysin vedenkestävä ja sen voikin pestä puutarhaletkulla.

Lisäksi Landroidin käyttöönotto ja käytettävyys on yksinkertaista.


Worx Landroid M1000 robotti leikkaa nurmialueen reunoja myöten leikkuuterien sijoittelun sekä reunaleikkuutilan ansiosta. Lisäksi se kulkee sujuvasti myös ahtaissa väleissä.


Gardena Sileno life 1000 on paras valinta, mikäli nurmialueesi on sokkeloinen ja sisältää monia saarekkeita, joihin johtaa vain kapeita väyliä. Gardena-leikkureille asennetaan kehäjohtimen lisäksi patentoitu hakukaapeli, jonka ansiosta robotti tietää, mihin sen kuuluu suunnistaa.


5. Parhaat robottileikkurit alle 2000m2 nurmille

Isoilla ja laakeilla nurmialueilla Robomowin RS615u on omaa luokkaansa. Tämän osoittaa muun muassa se, että RS615u on voittanut useita testejä. 

Robomowin RS-sarjassa on markkinoiden levein leikkuuleveys (56cm.) sekä jykevät terästerät.

Mikäli nurmialueen rakenne on monimutkaisempi ja se sisältää kapeita kohtia, suosittelemme Worx Landroid L2000 robottiruohonleikkuria. Landroid hyödyntää tekoälyä, jonka ansiosta se liikkuu muita robotteja sujuvammin myös ahtaissa kohdissa. Tästä johtuen Landroid ei jää junnaamaan ahtaisiin kohtiin, vaan liikkuu niiden lävitse sujuvasti.

6. Parhaat robottileikkurit yli 2000m2 nurmille

Yli 2000m2 nurmille suosittelemme Robomowin RS625 PRO tai RS635 PRO S-malleja. Testivoittajien leikkuuleveyden sekä tehokkaan akun ansiosta isokin nurmialue tulee leikatuksi ja pysyy siistin näköisenä.

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimituskulut

Yli 100 € tilauksille tarjoamme ilmaisen toimituksen valittuun noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Yli 600 € tilauksille tarjoamme ilmaisen kotiinkuljetuksen.

Muiden tuotteiden toimituskulumme ovat koosta riippumatta 4,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme noin kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimitustavat

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko on 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.

Matkahuolto Lähellä-paketti

Nouto halutusta Matkahuollon noutopisteestä. Noutopisteitä ovat K-marketit, R-kioskit ja Matkahuollon omat toimipisteet.


Maksutavat

Verkkopankki

Yhteistyössä ovat kaikki suomalaiset pankit ja luottolaitokset. 

Pankki- ja luottokortit

Visa, Visa Electron, Mastercard. Palvelun tarjoaa Paytrail.

Mobilepay

Mobilepay on maksuton sovellus, jonka avulla ostokset voi maksaa nopeasti ja kätevästi. Palvelun tarjoaa Paytrail.

Collector lasku / osamaksu

Collector Bank AB, Y-tunnus 556597-0513, tarjoaa mahdollisuuden vähintään 18-vuotiaille kuluttajille ostaa laskulla / osamaksulla.

 • 45 päivää korotonta maksuaikaa
 • Laskun saa halutessaan jaettua osiin 1-36 kk
 • Kertaostos enintään 5000 €
 • Lasku lähetetään sähköpostitse
 • Laskutuslisä ostajalle 3,80 €

Postiennakko

Maksu suoritetaan noudon yhteydessä. Postista noudettaessa maksuvälineenä käyvät käteinen ja kortti. Pakettiautomaatista noudettaessa maksuvälineenä käy sirullinen maksukortti. Postiennakko lisää tilaukseen 4,90 € maksutapalisän.

Maksupalvelun tarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com


Palautukset ja reklamaatiot

Takuu ja reklamaatio

Tuotteillamme on kahden vuoden takuu, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Takuu- ja reklamaatioasioissa ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautusoikeus

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palauttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu. Palauttamisoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautus on teille ilmainen.

Palautusoikeuden käyttämiseksi meille on ilmoitettava päätöksestä peruuttaa tilaus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että ilmoitus peruuttamisesta lähetetään ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Huomioithan kuitenkin, että voimme maksaa hyvityksen vasta kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä, viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa sähköpostilla info@kotirobo.fi


Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.