Robottiruohonleikkuri - ostajan opas

Onko robottiruohonleikkuri kannattava hankinta? Mihin ominaisuuksiin robottileikkuria hankittaessa tulisi kiinnittää huomiota? Hämmentääkö iso valikoima erilaisia robottiruohonleikkureita ja ominaisuuksia? Tässä oppaassa saat vastaukset näihin ja moniin muihin kysymyksiin.

Tässä oppaassa käsitellään seuraavat asiat: 

  1. Yleistä robottiruohonleikkureista
  2. Ominaiset, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa

1.Yleistä robottiruohonleikkureista

Robottiruohonleikkuri on kodin älylaite, joka pystyy huolehtimaan nurmikon leikkuusta täysin omatoimisesti. 

Robottileikkureita on ollut markkinoilla jo muutaman vuosikymmenen ajan, mutta viimeisen viiden vuoden aikana niiden kehitys on saavuttanut tarvittavan pisteen. Esimerkiksi Ruotsissa robottileikkureita myydän jo enemmän kuin työnnettäviä ruohonleikkureita.

Tavallisiin leikkureihin verrattuna robotit ovat hiljaisia työntekijöitä. Tästä syystä ne voi ajastaa leikkaamaan myös yöaikaan.

Robottiruohonleikkuria hankkiessa kannattaa panostaa tuotteen laatuun sekä siihen, että se sopii juuri sinun nurmialueellesi. 

On aika nauttia Suomen lyhyestä kesästä ja antaa robotin huolehtia nurmesta!


2. Ominaisuudet, joihin kiinnittää huomiota robottiruohonleikkuria hankittaessa

Minkä kokoinen nurmialueesi on?

Tärkein huomioitava tekijä robottiruohonleikkuria valittaessa on se, kuinka isoa nurmialuetta robotti kykenee leikkaamaan. 

Valmistajien ilmoittamat enimmäisleikkuualueet ovat ilmoitettu tasaisille, avoimille ja yksinkertaisille nurmialueille. Lisäksi tällöin leikkuri joutuu työskentelemään 24/7, eli leikkuri jatkuvasti joko lataa akkua tai leikkaa nurmea.

Kun hankit robottia, kannattaakin hankkia tuote, jonka ilmoitettu enimmäis leikkuualue on vähintään 10-20% enemmän kuin sinun nurmialueesi

Kuinka monimutkainen nurmialueesi on?

Myös nurmialueen monimutkaisuus ja muoto vaikuttaa suuresti sopivan leikkurin valintaan. Onko puutarhassasi epäsäännöllisiä muotoja, kapeita kohtia tai useita esteitä, kuten puskia ja puita? 

Mikäli nurmialue on monimutkainen ja siinä on paljon esteitä, tulee robotin leikkuualue ylimitoittaa enemmän kuin aiemmin mainittu 10-20%.

Lisäksi tulisi ymmärtää nurmialueen rakenne. Varsinaisen pääalueen lisäksi leikattava alue saattaa sisältää sivu ja -erillisalueita. Varmista, että leikkuri kykenee hallitsemaan tarvitsemasi määrän eri alueita.

Onko nurmialueella kaltevuuksia

Jos sinulla on nurmikko, jossa on jyrkkiä kaltevuuksia, on syytä valita tähän sopiva ruohonleikkuri. Valmistajat ilmoittavat tuotetiedoissa robotille sopivan maksimaalisen kaltevuuden. Olemme ilmoittaneet maksimaalisen kaltevuuden robottien tuotesivuilla kohdassa "tekniset tiedot"

Lisäksi Robomow myy leikkureiden renkaisiin asennettavan Robogribsin, joka parantaa leikkurin pitoa.

Mobiilisovellus

Mahdollisuus yhdistää robottiruohonleikkurisi mobiilisovellukseen tarkoittaa sitä, että pystyt ohjaamaan robottiasi kännykälläsi. Mobiilisovellukset tarjoavat seuraavia toimintoja:

  • Leikkuun käynnistys/lopetus
  • Leikkuun ajastus
  • Erilaisten leikkuuasetusten säätäminen
  • Raportit suoritetuista leikkuista
  • Robotin virheilmoitukset 

Turvajärjestelmät

Kaikissa myymissämme roboteissa on laadukas turvajärjestelmä, jonka johdosta terä lakkaa pyörimästä heti kun leikkuria nostetaan tai sitä kallistetaan pystyasennossa. 

Mikäli taloudessasi on pieniä lapsia, olisi leikkurissa hyvä olla lapsilukko, jotta perheen pienimmät eivät pääse käynnistämään laitetta.

Lisäksi et varmastikaan halua, että kallis leikkurisi varastetaan. Tästä syystä on hyvä varmistaa, että leikkurissa on PIN-koodi tai vastaava hälytysjärjestelmä.

Leikkuuleveys

Robottiruohonleikkurien leikkuuleveys vaihtelee paljon. Pienimmät leikkurit leikkaavat vain noin 20 cm. leveydeltä, kun taas Robomowin RS-sarjan leikkuuleveys on 56 cm. Mitä leveämpi on leikkuuleveys, sitä nopeammin robotti leikkaa nurmialueen. 

Robotin terän tyyppi

Robottileikkureissa on kahden tyyppisiä teriä. Jykeviä terästeriä sekä parteterän tyyppisiä teriä. Kummatkin terät pystyvät leikkaamaan kuivaa ruohoa ilman ongelmia. Jykevät terästerät ovat kuitenkin parempia leikkaamaan pitkää ja kosteaa nurmikkoa. Niiden hinta on kuitenkin huomattavasti kalliimpi kuin pienempien terien. 


Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitus- ja maksuehdot

Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita. 

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimituskulut

Kaikille roboteille tarjoamme ILMAISEN toimituksen – vaikka kotiovelle.

Muiden tuotteiden toimitus- ja käsittelykulumme ovat koosta riippumatta 5,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €. 


Toimitustavat

Toimitamme tuotteet Postin välityksellä. Toimitamme tuotteita vain osoitteisiin, jotka ovat Suomessa, pois lukien Ahvenanmaa. 

Käytössäsi ovat seuraavat toimitustavat:

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen. 

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Postin kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle. 

Huom. Puhelinnumero pakollinen 

Maksuehdot

Checkout

Kotirobo.fi käyttää maksujen välittämisessä Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämää maksujärjestelmäpalvelua. Checkout on OPn omistama, maksunvälitykseen erikoistunut yritys, asiakasmäärältään yksi Suomen suurimmista.

Verkkokaupassamme voit maksaa ostokset käyttämällä verkkopankkia, luottokorttia, Visa Electron -maksukorttia, MobilePayta, OP Laskua tai Joustoa. OP Laskulla ja Joustolla voit maksaa ostoksesi erissä.

Tarkemmat tiedot Checkoutin maksutavoista: https://checkout.fi/materiaalit/maksuehdot/