Neato D7 arvostelu

Neaton uutuus Botvac D7 Connected lupaa tarjota älykkään navigoinnin lisäksi uusia ennennäkemättömiä ominaisuuksia. Otimme Neato D7:n testiin ja selvitimme, onko D7 kehujen veroinen . Testiympäristönä toimi noin 80 neliöinen kahdessa tasossa oleva kolmio, jossa viilettää kaksi kissaa.

Paketin sisältö

Neaton D7 robotti-imurin pakkauksessa ovat seuraavat tavarat:

 • Neato Botac D7 robotti-imuri
 • Latausasema ja virtajohto
 • Rajausnauha
 • Puhdistustyökalu
 • Ohjekirja ja pikakäyttöopas

 Paketissa on kaikki tarpeellinen, vaikkakin rajausnauha on hieman turha uuden virtuaalisen alueen rajauksen johdosta. Huomioitavaa on myös se, ettei paketissa tule mukana vaihtosuodattimia tai yhdistelmäharjaa.


Käyttöönotto

Käyttöönotto on tehty helpoksi. Ensin latausasema sijoitetaan keskeiseen paikkaan. Tämän jälkeen robotti laitetaan latautumaan. Latauksen aikana voi asentaa Neaton mobiilisovelluksen. Neaton mobiilisovellus neuvoo videon kera, kuinka robotti yhdistetään mobiilisovellukseen. 

Robotin käyttöönottoon ja mobiilisovelluksen yhdistämiseen kului aikaa noin 10 minuuttia. 

Käyttöönoton yhteydessä sovellus myös ilmoitti, että D7:aan on tarjolla uusi ohjelmistopäivitys. 

Mobiilisovellus

Mobiilisovellus on käytettävyydeltään selkeä ja käyttäjäystävällinen. Miinuspuolena on kuitenkin se, että sovellus on saatavilla vain englanninkielisenä.

Kuten muissakin Neaton Connected malleissa, sovelluksen avulla pystyy käynnistämään ja pysäyttämään imuroinnin sekä ajastamaan robotin työskentelyn. Lisäksi robotti voidaan käskeä palaamaan latausasemaan. Robotti myös ilmoittaa sovelluksen kautta imuroinnin valmistumisesta ja mahdollisista vikatilanteista.

Näiden perustoimintojen lisäksi sovellus tarjoaa seuraavat toiminnot:

 • Paikkasiivousominaisuus
 • Eco tai Turbo –siivousmuodot
 • Extra-Care siivoustila, jolloin robotti-imuri lähestyy varovammin huonekaluja
 • Raportit siivouksesta. Mm. Kartta siivouksesta, imuroitu ala ja käytetty aika.
 • Virtuaalinen alueen rajaus


Virtuaalinen alueen rajaus (No-Go Lines)

D7:n siistein uusi ominaisuus on virtuaalinen alueen rajaus. Mobiilisovelluksen piirtämän kartan pohjalta voidaan rajata alueita, joihin robotin ei haluta menevän. Virtuaalisella alueen rajauksella estettiin robotti-imurin meno lemmikkien ruokakupeille sekä tv-tason kulmauksessa olevaan johtokasaan. 

Huomioitavaa on, että rajaus oli mahdollista tehdä vain yhdelle imuroitavalle alueelle. Testiasunnossa rajauksen pystyi luoda vain yhteen kerrokseen, joten yläkerran rajaus ei ollut testissä mahdollista. Toivottavasti tämä ongelma korjautuu sovelluksen päivitysten yhteydessä.

Päivitys (24.8.2018): Uusimman päivityksen jälkeen virtuaalinen rajaus on mahdollista tehdä useammalle imuroitavalle alueelle. 

Navigointi

D7:n navigointi on aiemmista Neatoista tuttua tarkkaa ja järjestelmällistä. Robotti imuroi lattiaa lävitse kuin puimuri, imuroiden jokaisen kohdan kertaalleen. Lisäksi tuntuu siltä, että Neato oppii pikku hiljaa tuntemaan asunnon paremmin ja kulkee sujuvammin.

Turbo-siivoustilassa robotin akkua kului alle 20% alakerran imuroinnissa, joten yhdellä akullisella Neato kykenee imuroimaan isonkin alueen.

Siivoustulos

Turbo-siivoustilassa robotti pitää melkoista meteliä ja siivoustulos onkin sen mukainen. Pöly, roskat ja eläinten karvat saivat kyytiä lattialta ja matoista. Kahden kissan taloudessa päivittäisessä imuroinnissa kertyi pölysäiliöön yllättävän iso määrä pölyä kerta toisensa jälkeen. Vaikka asunto näytti puhtaalta ennen imurointia, robotti onnistui löytämään ainakin puolikkaan pölysäiliöllisen pölyä ja lemmikkien karvaa.  

Eco-siivoustilassa ääni on hieman pienempi ja meno rauhallisempaa. Eco-tilan imuteho tuntuu riittävän hyvin myös pölyn ja karvojen puhdistamiseen, mutta matoista se ei ime ihan jokaista kissan karvaa.

Ainoina miinuspuolina siivouksessa on sivuharjan pienuus ja robotin korkeahko korkeus. Ajoittain D7 kulkee hieman liian kaukana reunoista, eikä sivuharja yllä aivan kynnyksen alle asti. Lisäksi korkeahko 10 senttimetrin korkeus saattaa muodostua ongelmaksi huonekalujen alustoja siivottaessa. Testin asunnossa Neato kutienkin mahtui hyvin huonekalujen, kuten sohvan alle.  


Matot ja kynnykset

D7 ylitti eteisen 2 senttimetrin korkuisen kynnyksen ongelmitta. Myöskään asunnon matot eivät tuottaneet sille ongelmia. Ainoastaan keittiön kevyttä räsymattoa Neato välillä rullasi.


Huoltaminen

Robotti-imuria täytyy huoltaa säännöllisesti. Etenkin lemmikkitaloudessa pölysäiliön sai tyhjätä jokaisen imuroinnin jälkeen. Tyhjäys on tehty Neaton D7 –mallissa helpoksi. Pölysäiliön saa irti robotista ja liat kaadetaan pois säiliöstä irrottamalla suodatin edestä. Suodatin täytyy myös kopistella ajoittain puhtaaksi. Suodatin tulisi uusia 1-2 kuukauden välein, jotta siivoustulos säilyy parhaana mahdollisena. 

Lisäksi robotin pää- sekä sivuharja tarvitsee ajoittain putsata kietoutuneesta karvasta. Tätä varten robotin mukana tulee puhdistustyökalu, jolla harjat on helpohko putsata.


Yhteenveto

Olen testannut useita eri robotti-imuri-malleja, ja Neaton D7 onkin mielestäni tämän hetken robotti-imurien kuningas. Tämä näkyy myös robotin hintalapussa. D7 on korvaamaton apu lemmikkitalouden karvantäytteisessä arjessa.

D7:ssa yhdistyvät älykäs navigointi, imuteho ja hyödylliset ominaisuudet. 

Plussat:

 • Älykäs navigointi
 • Hyvä imuteho
 • Selkeä mobiilisovellus
 • Virtuaalinen alueen rajaus
 • Akun kesto
 • Hyvä valikoima oikeasti hyödyllisiä siivousasetuksia
 • Iso pölysäiliö

Miinukset:

 • Virtuaalista rajausta voi käyttää vain yhdessä alueessa (Korjattu Neaton uusimmassa päivityksessä versio 4.2)
 • Sivuharja saisi olla hieman pidempi
 • Sovellus saatavilla vain englanniksi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimituskulut

Yli 100 € tilauksille tarjoamme ilmaisen toimituksen valittuun noutopisteeseen tai pakettiautomaattiin.

Yli 600 € tilauksille tarjoamme ilmaisen kotiinkuljetuksen.

Muiden tuotteiden toimituskulumme ovat koosta riippumatta 4,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-3 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme noin kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimitustavat

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko on 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle.

Huom. Puhelinnumero pakollinen.

Matkahuolto Lähellä-paketti

Nouto halutusta Matkahuollon noutopisteestä. Noutopisteitä ovat K-marketit, R-kioskit ja Matkahuollon omat toimipisteet.


Maksutavat

Verkkopankki

Yhteistyössä ovat kaikki suomalaiset pankit ja luottolaitokset. 

Pankki- ja luottokortit

Visa, Visa Electron, Mastercard. Palvelun tarjoaa Paytrail.

Mobilepay

Mobilepay on maksuton sovellus, jonka avulla ostokset voi maksaa nopeasti ja kätevästi. Palvelun tarjoaa Paytrail.

Collector lasku / osamaksu

Collector Bank AB, Y-tunnus 556597-0513, tarjoaa mahdollisuuden vähintään 18-vuotiaille kuluttajille ostaa laskulla / osamaksulla.

 • 45 päivää korotonta maksuaikaa
 • Laskun saa halutessaan jaettua osiin 1-36 kk
 • Kertaostos enintään 5000 €
 • Lasku lähetetään sähköpostitse
 • Laskutuslisä ostajalle 3,80 €

Postiennakko

Maksu suoritetaan noudon yhteydessä. Postista noudettaessa maksuvälineenä käyvät käteinen ja kortti. Pakettiautomaatista noudettaessa maksuvälineenä käy sirullinen maksukortti. Postiennakko lisää tilaukseen 4,90 € maksutapalisän.

Maksupalvelun tarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä
Puhelin: 020 718 1830
www.paytrail.com


Palautukset ja reklamaatiot

Takuu ja reklamaatio

Tuotteillamme on kahden vuoden takuu, jollei tuotesivulla muuta mainita.

Takuu- ja reklamaatioasioissa ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautusoikeus

Tuotteilla on 14 päivän palautusoikeus. Palauttamisen määräaika päättyy 14 päivän kuluttua siitä, kun viimeinen tavaraerä on vastaanotettu. Palauttamisoikeus koskee vain käyttämättömiä ja myyntikelpoisia tuotteita. Palautus on teille ilmainen.

Palautusoikeuden käyttämiseksi meille on ilmoitettava päätöksestä peruuttaa tilaus yhteydenottolomakkeella tai sähköpostilla osoitteeseen info@kotirobo.fi

Palautuksen määräajan noudattamiseksi riittää, että ilmoitus peruuttamisesta lähetetään ennen peruuttamisajan päättymistä.

Peruuttamisen vaikutukset

Jos peruutatte tämän sopimuksen, palautamme teille kaikki teiltä saamamme suoritukset, myös toimituskustannukset viivytyksettä ja joka tapauksessa viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen saatuamme. Huomioithan kuitenkin, että voimme maksaa hyvityksen vasta kun olemme vastaanottaneet tuotteen. Suoritamme palautuksen sillä maksutavalla, jota olette käyttänyt alkuperäisessä liiketoimessa, ellette ole nimenomaisesti suostunut muuhun, ja joka tapauksessa siten, että teille ei aiheudu suoritusten palauttamisesta kustannuksia.

Teidän on lähetettävä tavarat takaisin viivytyksettä, viimeistään 14 päivän kuluttua peruuttamisilmoituksen tekemisestä.

Olette vastuussa vain sellaisesta tavaroiden arvon alentumisesta, joka on seurausta muusta kuin tavaroiden luonteen, ominaisuuksien ja toimivuuden toteamiseksi tarvittavasta käsittelystä.

Lunastamaton paketti

Lunastamatta jättäminen ei ole sama asia kuin palautus tai peruutus. Lunastamatta jätetystä paketista, josta ei ole tehty erillistä peruutusilmoitusta, perimme toimituskustannukset.

Ongelmatilanteet

Mikäli tuote on kadonnut tai vioittunut kuljetuksen aikana tai se ei muuten vastaa tilaustasi, tulee sinun ilmoittaa virheestä viimeistään 14 päivän kuluessa sähköpostilla info@kotirobo.fi


Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.