Neato D7 arvostelu

Neaton uutuus Botvac D7 Connected lupaa tarjota älykkään navigoinnin lisäksi uusia ennennäkemättömiä ominaisuuksia. Otimme Neato D7:n testiin ja selvitimme, onko D7 kehujen veroinen . Testiympäristönä toimi noin 80 neliöinen kahdessa tasossa oleva kolmio, jossa viilettää kaksi kissaa.

Paketin sisältö

Neaton D7 robotti-imurin pakkauksessa ovat seuraavat tavarat:

 • Neato Botac D7 robotti-imuri
 • Latausasema ja virtajohto
 • Rajausnauha
 • Puhdistustyökalu
 • Ohjekirja ja pikakäyttöopas

 Paketissa on kaikki tarpeellinen, vaikkakin rajausnauha on hieman turha uuden virtuaalisen alueen rajauksen johdosta. Huomioitavaa on myös se, ettei paketissa tule mukana vaihtosuodattimia tai yhdistelmäharjaa.


Käyttöönotto

Käyttöönotto on tehty helpoksi. Ensin latausasema sijoitetaan keskeiseen paikkaan. Tämän jälkeen robotti laitetaan latautumaan. Latauksen aikana voi asentaa Neaton mobiilisovelluksen. Neaton mobiilisovellus neuvoo videon kera, kuinka robotti yhdistetään mobiilisovellukseen. 

Robotin käyttöönottoon ja mobiilisovelluksen yhdistämiseen kului aikaa noin 10 minuuttia. 

Käyttöönoton yhteydessä sovellus myös ilmoitti, että D7:aan on tarjolla uusi ohjelmistopäivitys. 

Mobiilisovellus

Mobiilisovellus on käytettävyydeltään selkeä ja käyttäjäystävällinen. Miinuspuolena on kuitenkin se, että sovellus on saatavilla vain englanninkielisenä.

Kuten muissakin Neaton Connected malleissa, sovelluksen avulla pystyy käynnistämään ja pysäyttämään imuroinnin sekä ajastamaan robotin työskentelyn. Lisäksi robotti voidaan käskeä palaamaan latausasemaan. Robotti myös ilmoittaa sovelluksen kautta imuroinnin valmistumisesta ja mahdollisista vikatilanteista.

Näiden perustoimintojen lisäksi sovellus tarjoaa seuraavat toiminnot:

 • Paikkasiivousominaisuus
 • Eco tai Turbo –siivousmuodot
 • Extra-Care siivoustila, jolloin robotti-imuri lähestyy varovammin huonekaluja
 • Raportit siivouksesta. Mm. Kartta siivouksesta, imuroitu ala ja käytetty aika.
 • Virtuaalinen alueen rajaus


Virtuaalinen alueen rajaus (No-Go Lines)

D7:n siistein uusi ominaisuus on virtuaalinen alueen rajaus. Mobiilisovelluksen piirtämän kartan pohjalta voidaan rajata alueita, joihin robotin ei haluta menevän. Virtuaalisella alueen rajauksella estettiin robotti-imurin meno lemmikkien ruokakupeille sekä tv-tason kulmauksessa olevaan johtokasaan. 

Huomioitavaa on, että rajaus oli mahdollista tehdä vain yhdelle imuroitavalle alueelle. Testiasunnossa rajauksen pystyi luoda vain yhteen kerrokseen, joten yläkerran rajaus ei ollut testissä mahdollista. Toivottavasti tämä ongelma korjautuu sovelluksen päivitysten yhteydessä.

Päivitys (24.8.2018): Uusimman päivityksen jälkeen virtuaalinen rajaus on mahdollista tehdä useammalle imuroitavalle alueelle. 

Navigointi

D7:n navigointi on aiemmista Neatoista tuttua tarkkaa ja järjestelmällistä. Robotti imuroi lattiaa lävitse kuin puimuri, imuroiden jokaisen kohdan kertaalleen. Lisäksi tuntuu siltä, että Neato oppii pikku hiljaa tuntemaan asunnon paremmin ja kulkee sujuvammin.

Turbo-siivoustilassa robotin akkua kului alle 20% alakerran imuroinnissa, joten yhdellä akullisella Neato kykenee imuroimaan isonkin alueen.

Siivoustulos

Turbo-siivoustilassa robotti pitää melkoista meteliä ja siivoustulos onkin sen mukainen. Pöly, roskat ja eläinten karvat saivat kyytiä lattialta ja matoista. Kahden kissan taloudessa päivittäisessä imuroinnissa kertyi pölysäiliöön yllättävän iso määrä pölyä kerta toisensa jälkeen. Vaikka asunto näytti puhtaalta ennen imurointia, robotti onnistui löytämään ainakin puolikkaan pölysäiliöllisen pölyä ja lemmikkien karvaa.  

Eco-siivoustilassa ääni on hieman pienempi ja meno rauhallisempaa. Eco-tilan imuteho tuntuu riittävän hyvin myös pölyn ja karvojen puhdistamiseen, mutta matoista se ei ime ihan jokaista kissan karvaa.

Ainoina miinuspuolina siivouksessa on sivuharjan pienuus ja robotin korkeahko korkeus. Ajoittain D7 kulkee hieman liian kaukana reunoista, eikä sivuharja yllä aivan kynnyksen alle asti. Lisäksi korkeahko 10 senttimetrin korkeus saattaa muodostua ongelmaksi huonekalujen alustoja siivottaessa. Testin asunnossa Neato kutienkin mahtui hyvin huonekalujen, kuten sohvan alle.  


Matot ja kynnykset

D7 ylitti eteisen 2 senttimetrin korkuisen kynnyksen ongelmitta. Myöskään asunnon matot eivät tuottaneet sille ongelmia. Ainoastaan keittiön kevyttä räsymattoa Neato välillä rullasi.


Huoltaminen

Robotti-imuria täytyy huoltaa säännöllisesti. Etenkin lemmikkitaloudessa pölysäiliön sai tyhjätä jokaisen imuroinnin jälkeen. Tyhjäys on tehty Neaton D7 –mallissa helpoksi. Pölysäiliön saa irti robotista ja liat kaadetaan pois säiliöstä irrottamalla suodatin edestä. Suodatin täytyy myös kopistella ajoittain puhtaaksi. Suodatin tulisi uusia 1-2 kuukauden välein, jotta siivoustulos säilyy parhaana mahdollisena. 

Lisäksi robotin pää- sekä sivuharja tarvitsee ajoittain putsata kietoutuneesta karvasta. Tätä varten robotin mukana tulee puhdistustyökalu, jolla harjat on helpohko putsata.


Yhteenveto

Olen testannut useita eri robotti-imuri-malleja, ja Neaton D7 onkin mielestäni tämän hetken robotti-imurien kuningas. Tämä näkyy myös robotin hintalapussa. D7 on korvaamaton apu lemmikkitalouden karvantäytteisessä arjessa.

D7:ssa yhdistyvät älykäs navigointi, imuteho ja hyödylliset ominaisuudet. 

Plussat:

 • Älykäs navigointi
 • Hyvä imuteho
 • Selkeä mobiilisovellus
 • Virtuaalinen alueen rajaus
 • Akun kesto
 • Hyvä valikoima oikeasti hyödyllisiä siivousasetuksia
 • Iso pölysäiliö

Miinukset:

 • Virtuaalista rajausta voi käyttää vain yhdessä alueessa (Korjattu Neaton uusimmassa päivityksessä versio 4.2)
 • Sivuharja saisi olla hieman pidempi
 • Sovellus saatavilla vain englanniksi

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitus- ja maksuehdot

Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita. 

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimituskulut

Kaikille roboteille tarjoamme ILMAISEN toimituksen – vaikka kotiovelle.

Muiden tuotteiden toimitus- ja käsittelykulumme ovat koosta riippumatta 5,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €. 


Toimitustavat

Toimitamme tuotteet Postin välityksellä. Toimitamme tuotteita vain osoitteisiin, jotka ovat Suomessa, pois lukien Ahvenanmaa. 

Käytössäsi ovat seuraavat toimitustavat:

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen. 

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Postin kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle. 

Huom. Puhelinnumero pakollinen 

Maksuehdot

Checkout

Kotirobo.fi käyttää maksujen välittämisessä Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämää maksujärjestelmäpalvelua. Checkout on OPn omistama, maksunvälitykseen erikoistunut yritys, asiakasmäärältään yksi Suomen suurimmista.

Verkkokaupassamme voit maksaa ostokset käyttämällä verkkopankkia, luottokorttia, Visa Electron -maksukorttia, MobilePayta, OP Laskua tai Joustoa. OP Laskulla ja Joustolla voit maksaa ostoksesi erissä.

Tarkemmat tiedot Checkoutin maksutavoista: https://checkout.fi/materiaalit/maksuehdot/