Vuoden kovin ale! ROBOHULINA tarjoukset 3.6. saakka

4,9

Robotti-imurien huoltaminen ja ylläpito

Robotti-imurit tarjoavat helppoutta arkeesi, mutta myös robotti-imurit tarvitsevat säännöllistä puhdistamista parhaan siivoustuloksen ylläpitämiseksi sekä laitteen elinajan maksimoimiseksi.

Säännöllinen puhdistus

Vaikka robotti-imurit siivoavat itsenäisesti, niiden omakin puhdistus on tärkeää ja se on syytä tehdä säännöllisesti. Puhdistustoimenpiteet eivät vie aikaa kuin muutamia minuutteja.

Pölysäiliön säännöllisen tyhjennyksen sekä yleisen puhtaanapidon lisäksi on aika ajoin syytä tehdä ainakin seuraavat toimenpiteet.

Suodattimen puhdistus ja vaihto

Imuroitava ilma kulkee suodattimen läpi, joten suodattimet likaantuvat ajan saatossa. Tukkeutunut suodatin heikentää merkittävästi robotin imutehoa sekä saattaa aiheuttaa ylimääräistä rasitusta imumoottorille. Puhdas suodatin takaa myös paremman ilmanlaadun.

Puhdistus: Parin viikon välein, tarvittaessa useamminkin. Suodatin on kätevä esimerkiksi imuroida puhtaaksi tai vaihtoehtoisesti kopistella roskista vasten. Jotain suodattimia voi myös vesipestä (mainitaan erikseen ohjekirjassa)

Vaihtoväli: Suodatin on syytä vaihtaa uuteen 3-6 kuukauden välein.

Harjojen puhdistus sekä vaihto

Sivu- sekä pääharjan ympärille kertyy usein pitkiä hiuksia, lankoja, lemmikkien karvoja sekä muuta likaa. Nämä saattavat vaurioittaa harjoja sekä heikentää merkittävästi robotin siivoustulosta.

Puhdistus: 1-2 kertaa kuukaudessa, lemmikkitalouksissa hieman useamminkin. Irrota karvat sekä hiukset saksilla tai robotin mukana tulevalla puhdistustyökalulla. Muista putsata myös pääharjan laakeri, jotta se pääsee pyörimään ongelmitta.

Vaihtoväli: Harjat kannattaa vaihtaa uusiin 1-2 kertaa vuodessa tai mikäli harja näyttää olevan kulunut.

Sensorien ja latausliuskojen puhdistaminen

Robotin sensorien ja latausliuskojen päälle kertyy ajan saatossa pölyä, joka saattaa vaikuttaa niiden toimintaan. Tarkemmat tiedot sensorien paikoista löytyvät ohjekirjasta.

Puhdistus: Kuivalla mikrokuituliinalla pyyhkäisy kuukausittain. 

Tyhjennystelakallisissa malleissa pölypussin vaihto

Tyhjennystelakallisissa malleissa pölysäiliö on syytä vaihtaa uuteen, kun vanha täyttyy. Mikäli pölypussi on liian täynnä, voi pölysäiliön tyhjennyksen teho heikentyä. 

VaihtoväliKeskimäärin pölypussi pitää vaihtaa noin 2-4 kuukauden välein.

Ohjelmistopäivitykset

Valmistajat voivat tarjota robotti-imureille ohjelmistopäivityksiä, jotka parantavat suorituskykyä ja tuovat uusia ominaisuuksia. Tarkista säännöllisesti mobiilisovellus ja päivitä robotti-imurisi ohjelmisto tarvittaessa.

Muista noudattaa myös valmistajan antamia muita ohjeita ja vinkkejä robotti-imurisi parhaasta huoltamisesta.

Varaosien saatavuus

Meiltä löytyy meidän myymille roboteille kuluvat varaosat ja tarvikkeet niiden elinkaaren ajaksi. Alla olevan linkin kautta pääset tarkastelemaan robotti-imurien varaosavalikoimaamme.


Liity Roboklubiin ja hyödynnä edut

Saat heti 10 € alennuskoodin sähköpostiisi

Alennuskuponki on voimassa yli 100 € tilauksille. Huomioi, että kuponki lähetetään vain uusille asiakkaille.

* indicates required

Logistiikkapalvelut

Maksupalvelut

Kotimainen yritys

Suomalainen verkkokauppa johon voit luottaa

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit