Robottiruohonleikkurin asennusopas

Robottiruohonleikkureiden asennus on melko yksinkertainen ja selkeä, mutta aikaa vievä projekti. Varsinainen asennus kestää noin 1-6 tuntia, riippuen alueen koosta ja monimutkaisuudesta. Lisäksi on hyvä varata aikaa asennusta seuraavina päivinä rajalangan hienosäätöön.

Miten asennus tapahtuu?

Robottiruohonleikkureiden asennuksessa asennetaan ja määritetään tukiaseman sijainti, pääalue ja mahdolliset sivu- ja erillisalueet sekä asennetaan robottiruohonleikkuria ohjaava rajalanka.

Ymmärrys nurmialueen rakenteesta

Ennen varsinaisen asennuksen aloittamista, tulisi ymmärtää nurmialueen rakenne. Varsinaisen pääalueen lisäksi leikattava alue saattaa sisältää sivu ja -erillisalueita. 

Sivualue on sellainen alue, johon robottiruohonleikkuri pystyy kulkemaan pääalueelta kapeaa väylää pitkin. Tämä väylä tulee osoittaa robottileikkurille, jotta se ymmärtää kulkea ja leikata myös sivualueen. Mallistomme robottileikkurit kykenevät hallitsemaan useita sivualueita. Tarkemmat ohjeet näet leikkurin ohjeista.

Erillisalue on sellainen alue, joka on erillään pääalueesta. Robottileikkuri ei pysty kulkemaan pääalueen ja erillisalueen välillä, vaan se täytyy kuljettaa sivualueelle. Tarkemmat ohjeet löytyvät leikkurin käyttöohjeista.


Tukiaseman sijainti

Tukiasema sijoitetaan nurmen reunaan, kehäjohtimen varrelle. Se olisi hyvä sijoittaa nurmialueen keskeiselle paikalle, jotta robotti leikkaisi tasaisesti ympäri nurmea. Lisäksi Leikkurilla täytyy olla esteetön kulku tukiasemaan ja pistorasian tulisi sijaita lähistöllä.

Rajalangan asennus

Rajalanka voidaan asentaa nurmen pinnalle tai upottaa maahan 2-5 cm. syvyyteen. Pinnalle asennettaessa rajalanka saattaa aluksi pistää silmään, mutta noin kahden viikon kuluessa se katoaa nurmen sekaan, kun nurmi kasvaa sen päälle.

Rajalanka vedetään nurmialueen reunoille ja suojeltavien kohteiden ympärille. Robottiruohonleikkurien mukana tulee mitta, jonka avulla kussakin tilanteessa määritetään rajalangan etäisyys. 

Lisäksi sivu- ja erillisalueet merkataan rajalangalla. Langalla ei tarvitse suojata kovia esteitä, joiden päälle se ei pääse kiipeämään kuten puita. Robottiruohonleikkuri törmää näihin vaimentavalla puskurilla ja muuttaa suuntaa.

Varsinaisen asennuksen lisäksi on hyvä varata aikaa kehäjohtimen hienosäädölle asennusta seuraavina päivinä, kun ymmärrys robottiruohonleikkurin toiminnasta kasvaa. 


Mitä työkaluja asennukseen tarvitsee? 

Asennukseen tarvitset vasaran, leikkuupihdit sekä pienen talttapäisen ruuvimeisselin. Muut asennukseen tarvittavat välineet, kuten reunajohdin ja kiinnitystapit, tulevat robottiruohonleikkurin mukana.

Kannattaa varmistaa leikkurin mukana tulevan reunajohtimen ja kiinnitystappien riittävyys. Jos pihassasi on paljon esteitä, joita reunajohtimella täytyy kiertää, saattaa reunajohdin loppua kesken. Jokaisen leikkurin tuotesivulla on kerrottu, paljonko reunajohdinta tulee pakkauksen mukana. 

Tarvittaessa voit ostaa johdinta lisää Robomowiin täältä ja Landroidiin täältä.

Jokaisen mallin ohjekirjasta löytyy yksityiskohtaisempi opas asennukseen. 

Alla olevissa videoissa on havainnollistettu ja opastettu asennus merkki ja mallikohtaisesti.

Worx Landroid -robottiruohonleikkurit:

Robomow RX20u:

Robomow RC304u ja RC308u:

Robomow RS615u, RS615 PRO, RS625 PRO, RS635 PRO

Mowox robottiruohonleikkurit

Ostoskorisi on tyhjä

Toimitusehdot

Toimitus- ja maksuehdot

Verkkokauppa

Kotirobo.fi / PeTe Innovation Oy

33950 Pirkkala

info@kotirobo.fi

Y-tunnus: 2842634-5

Kauppa myy tuotteita täysi-ikäisille yksityishenkilöille. Tuotteiden hinnat sisältävät arvonlisäveron. Pidätämme oikeuden hintojen ja toimituskulujen muutoksiin.


Toimitusajat

Tilaukset saapuvat sinulle keskimäärin 1-5 arkipäivän kuluessa tilauksesta, jollei tuotesivulla muuta mainita. 

Tilapäisesti varastosta loppuneet tuotteet toimitamme kahden viikon kuluessa. Tuotteiden varastotilanne ilmenee tuotesivuilta. Mikäli jostain syystä joudumme poikkeamaan yllämainituista toimitusajoista, otamme sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Pidätämme oikeuden purkaa kauppa, mikäli tilaamaasi tuotetta ei ole jostain syystä saatavilla.


Toimituskulut

Kaikille roboteille tarjoamme ILMAISEN toimituksen – vaikka kotiovelle.

Muiden tuotteiden toimitus- ja käsittelykulumme ovat koosta riippumatta 5,9 € tai kotiinkuljetuksella 11,9 €. 


Toimitustavat

Toimitamme tuotteet Postin välityksellä. Toimitamme tuotteita vain osoitteisiin, jotka ovat Suomessa, pois lukien Ahvenanmaa. 

Käytössäsi ovat seuraavat toimitustavat:

Postin pakettiautomaatti

Nouto valitsemastasi Postin pakettiautomaatista. Paketin suurin mahdollinen koko 60cm x 36cm x 59cm tai 25 kg.

Huom. Puhelinnumero pakollinen. 

Nouto omasta Postista

Paketti toimitetaan lähimpään Postin toimipisteeseen.

Postin kotiinkuljetus

Postin kuriiri ottaa yhteyttä sinuun ja sopii ajan, jolloin paketti toimitetaan sinulle. 

Huom. Puhelinnumero pakollinen 

Maksuehdot

Checkout

Kotirobo.fi käyttää maksujen välittämisessä Checkout Finland Oy:n (y-tunnus 2196606-6) ylläpitämää maksujärjestelmäpalvelua. Checkout on OPn omistama, maksunvälitykseen erikoistunut yritys, asiakasmäärältään yksi Suomen suurimmista.

Verkkokaupassamme voit maksaa ostokset käyttämällä verkkopankkia, luottokorttia, Visa Electron -maksukorttia, MobilePayta, OP Laskua tai Joustoa. OP Laskulla ja Joustolla voit maksaa ostoksesi erissä.

Tarkemmat tiedot Checkoutin maksutavoista: https://checkout.fi/materiaalit/maksuehdot/