Ilmainen toimitus yli 70 € ostoksille | Toimitus 1-3 päivässä

4,9

Robottiruohonleikkurin asennusopas

Robottiruohonleikkureiden asennus on melko yksinkertainen ja selkeä, mutta aikaa vievä projekti. Varsinainen asennus kestää noin 1-6 tuntia, riippuen alueen koosta ja monimutkaisuudesta. Lisäksi on hyvä varata aikaa asennusta seuraavina päivinä rajalangan hienosäätöön.

Miten asennus tapahtuu?

Robottiruohonleikkureiden asennuksessa asennetaan ja määritetään tukiaseman sijainti, pääalue ja mahdolliset sivu- ja erillisalueet sekä asennetaan robottiruohonleikkuria ohjaava rajalanka.

Ymmärrys nurmialueen rakenteesta

Ennen varsinaisen asennuksen aloittamista, tulisi ymmärtää nurmialueen rakenne. Varsinaisen pääalueen lisäksi leikattava alue saattaa sisältää sivu ja -erillisalueita (alueden nimeäminen saattaa poikeata hieman eri mallien välillä, mutta periaate on sama).

Sivualue on sellainen alue, johon robottiruohonleikkuri pystyy kulkemaan pääalueelta kapeaa väylää pitkin. Tarkemmat sivualueen asennusohjeet löytyvät robotin ohjekirjasta.

Erillisalue on sellainen alue, joka on erillään pääalueesta. Robottileikkuri ei pysty kulkemaan pääalueen ja erillisalueen välillä, vaan se täytyy kuljettaa sivualueelle. Tarkemmat ohjeet löytyvät leikkurin käyttöohjeista.


Tukiaseman sijainti

Tukiasema sijoitetaan nurmen reunaan, kehäjohtimen varrelle. Se olisi hyvä sijoittaa nurmialueen keskeiselle paikalle, jotta robotti leikkaisi tasaisesti ympäri nurmea. Lisäksi Leikkurilla täytyy olla esteetön kulku tukiasemaan ja pistorasian tulisi sijaita lähistöllä.

Rajakaapelin asennus

Rajalanka voidaan asentaa nurmen pinnalle tai upottaa maahan 2-5 cm. syvyyteen. Suosittelemme lähtökohtaisesti pinta-asennusta, koska tällöin rajakaapelin hienosäätö on helpompaa ja mahdollinen viallinen kohta löytyy vaivattomammin. Pinnalle asennettaessa rajalanka saattaa aluksi pistää silmään, mutta noin kahden viikon kuluessa se katoaa nurmen sekaan, kun nurmi kasvaa sen päälle.

Rajalanka vedetään nurmialueen reunoille ja suojeltavien kohteiden ympärille. Robottiruohonleikkurien mukana tulee mitta, jonka avulla kussakin tilanteessa määritetään rajalangan etäisyys. 

Lisäksi sivu- ja erillisalueet merkataan rajalangalla tai ne opetetaan robotille erikseen. Langalla ei tarvitse suojata kovia esteitä, joiden päälle se ei pääse kiipeämään kuten puita. Robottiruohonleikkuri törmää näihin vaimentavalla puskurilla ja muuttaa suuntaa.

Varsinaisen asennuksen lisäksi on hyvä varata aikaa kehäjohtimen hienosäädölle asennusta seuraavina päivinä, kun ymmärrys robottiruohonleikkurin toiminnasta kasvaa. 


Mitä työkaluja asennukseen tarvitsee? 

Asennukseen tarvitset vasaran, leikkuupihdit sekä pienen talttapäisen ruuvimeisselin. Muut asennukseen tarvittavat välineet, kuten reunajohdin ja kiinnitystapit, tulevat robottiruohonleikkurin mukana.

Kannattaa varmistaa leikkurin mukana tulevan reunajohtimen ja kiinnitystappien riittävyys. Jos pihassasi on paljon esteitä, joita reunajohtimella täytyy kiertää, saattaa reunajohdin loppua kesken. Jokaisen leikkurin tuotesivulla on kerrottu, paljonko reunajohdinta tulee pakkauksen mukana. 

Tarvittaessa voit ostaa lisää rajakaapelia, kiinnitystappeja tai korjausliittimiä.

Jokaisen mallin ohjekirjasta löytyy yksityiskohtaisempi opas asennukseen. 

Alla olevissa videoissa on havainnollistettu ja opastettu asennus merkki ja mallikohtaisesti. Videot ovat pääasiassa englannin kielellä, mutta leikkurien mukana tulee tarkemmat suomenkieliset ohjeet.

Worx Landroid -robottiruohonleikkurit:


Gardena Sileno ja City –sarjat:

Robomow RK-sarja:

Robomow RT-sarja

Bosch robottiruohonleikkurit

Liity Roboklubiin ja hyödynnä edut

Saat heti 10 € alennuskoodin sähköpostiisi

Alennuskuponki on voimassa yli 100 € tilauksille. Huomioi, että kuponki lähetetään vain uusille asiakkaille.

* indicates required

Logistiikkapalvelut

Maksupalvelut

Kotimainen yritys

Suomalainen verkkokauppa johon voit luottaa

Ostoskoriin käytetyt lahjakortit