Ilmainen toimitus yli 70 € ostoksille | Toimitus 1-3 päivässä

4,9

Testissä Yeedi Vac 2 Pro robotti-imuri

Yeedi Vac 2 Pro robotti-imuri lupaa tarjota huippuominaisuuksia järkevään hintaan. Otimme Yeedin testiin selvittääksemme, pitävätkö lupaukset paikkansa.

Sisällysluettelo

  Käyttöönotto

  Robotin käytön aloittaminen

  Yeedi Vac 2 Pro -robotti-imurin mukana tulee kaikki tarvittavat tavarat robotin käytön aloittamisen. Pakkauksesta löytyy seuraavat tavarat:

  • Yeedi Vac 2 Pro –robotti-imuri
  • Latausasema ja virtajohto
  • Värähtelevä moppausjärjestelmä
  • Pestävä moppausliina
  • Siivoustyökalu
  • Käyttöopas ja dokumentaatio

  Huomioitavaa on, että itse robotin pakkauksesta ei löydy suomenkielistä ohjekirjaa, vaan se toimitetaan meiltä ostettaessa oston jälkeen sähköpostitse.

  Itse robotin käyttöönotto sujuu vaivattomasti. Suojatarvikkeet irrotetaan, robotti kytketään latausasemaan latautumaan ja virtajohto liitetään pistorasiaan. 

  Alkukartoitus

  Ensimmäisellä käyttökerralla robotti suorittaa alkukartoituksen, jonka aikana se oppii tuntemaan asunnon ja piirtää siitä myös pohjakartan. 

  Mobiilisovellus ohjeistaa, että alkukartoitus voi kestää normaalia imurointia kauemmin ja sen ajaksi lattioilta tulisi nostaa irtotavara pois sekä varmistaa, että robotti pääsee esteettömästi kulkemaan haluttuihin paikkoihin.

  Alkukartoituksen aikana huomattiin, että näitä ohjeita kannattaa noudattaa, jotta alkukartoitus onnistuu. 

  Alkukartoituksen aikana robotin 3D pienten esteiden -tunnistusteknologia ei ole päällä, joten robotti ei väistä lattialla olevia pieniä esteitä. Lisäksi alkukartoituksen tekemisessä meni huomattavasti kauemmin kuin sen jälkeisissä imurointikerroissa.

  Kun kartoitus on suoritettu mobiilisovellus näyttää asunnon pohjakartan. Pohjakartta näyttää hyvin tarkalta kopiolta asunnosta.

  Iso plussa on, että Yeedin muistiin voi tallentaa useamman pohjakartan, kuten useampikerroksisen asunnon eri kerrokset. Tällöin alkukartoitus suoritetaan erikseen jokaiselle kerrokselle.  

  Navigointi

  Alkukartoituksen jälkeen Yeedin kulkeminen on huomattavasti sujuvamman näköistä ja se näyttää tietävän mitä on missäkin sekä mihin se on menossa. 

  Navigoinnin tarkkuus ja etenkään nopeus eivät kuitenkaan ole aivan samaa luokkaa kuin kalliimmissa malleissa. Ajoittain Yeedi näyttää jäävän selvästi harkitsemaan seuraavaa siirtoaan, ennenkö se jatkaa matkaansa.

  Kartan luomisen jälkeen myös 3D esteiden tunnistusteknologian saa käyttöön, jolloin robotti osaa väistää lattialla olevia pieniä esteitä, kuten leluja, sukkia ja johtoja. 

  Pienten esteiden väistely tuntuu toimivan yllättävänkin hyvin. Robotti näyttää hahmottavan esineiden sijainnin ja siivoavan tarkasti niiden ympäriltä. Ajoittain esine saattaa jäädä robotille hieman pimeään kulmaan ja tällöin robotti saattaa kevyesti osua siihen.

  Yeedi kohtelee myös huonekaluja hellävaraisesti ja väistää ne pääsääntöisesti pientä etäisyyttä pitäen, jolloin vain sivuharja hipaisee huonekaluun.

  Positiivista oli myös robotin korkeus, joka on robotti-imuriksi matala. Yeedi mahtuikin imuroimaan kaikkien huonekalujen alustat.

  Huomioitavaa on, että Yeedi Vac 2 Pro:n kameranavigointi ei toimi pilkkopimeässä, joten robotti tarvii imuroinnin aikana valoa.

  Siivoustulos

  Imurointi

  Yeedissä on 4 eri imutehoasetusta ja lisäksi se tunnistaa myös matot ja kasvattaa imutehoa niiden päällä. Lisäksi robotissa on HEPA-suodatin, joka poimii myös mikroskooppisen pienet hiukkaset.

  Yeedin siivoustulos yllättää positiivisesti, etenkin mattojen kanssa. Robotin äänestä kuulee selkeästi, kun se nostaa imutehoa mattojen kohdalla.

  Laitteessa tiedettiin olevan voimakas 3 000 pascalin imumoottori, mutta myös pääharja vaikuttaa toimivalta lemmikkitaloudessa. Karvat eivät kietoudu pelkästään harjan ympärille, vaan päätyvät hyvin pölysäiliöön.  

  Moppaus

  Moppausominaisuudet ovat robotti-imureissa perinteisesti mukavia lisäominaisuuksia, mutta niiden moppaustulos ei ole ollut tyypillisesti järisyttävä.

  Yeedissä mukana tulee värisevä moppausjärjestelmä, joka tekee jatkuvasti edestakaista liikettä. Värähtely näyttääkin nostavan moppaustuloksen uudelle tasolle ja myös hieman pinttyneemmät kahvitahratkin irtoavat yllätykseksi laattalattialta. 

  Moppauksen jälkeen moppausliinä näyttää hämmentävän likaiselta, joten jotain ilmeisesti lattiapinnoilta irtosi.

  Vac 2 Pro tunnistaa ja väistää matot mopatessa. Isompaa aluetta mopatessa mattojen väistely näyttää hankaloittavan robotin menoa ja itse moppaus kestää melko kauan. Isommin mopatessa kannattaakin ehkä nostaa etenkin keskeisillä kulkureiteillä olevat matot lattioilta pois.

  Mobiilisovellus

  Mukavaksi yllätykseksi Yeedin mobiilisovellus on saatavissa myös suomenkielellä. 

  Yhdistäminen sovellukseen sujuu mutkitta, kunhan toimii ohjeiden mukaisesti.

  Sovelluksella pystyy tekemään mm. seuraavia asioita:

  • Robotin ohjaus
  • Reaaliaikainen imuroinnin seuranta
  • Ajastus
  • Siivottavan alueen valinta
  • Virtuaalinen alueiden rajaus imuroinnin ulkopuolelle
  • Imutehon valinta (voi määrittää huonekohtaisesti)
  • Mopatessa käytettävän veden määrän säätö

  Itse mobiilisovellus tuntuu toimivalta, vaikkakin alkuun eri siivousasetusten määrittäminen on hieman ovelassa paikassa. Lisäksi sovelluksen suomenkieli on ajoittain hieman tönkkiä, mutta ymmärrettävää.

  Huoltaminen

  Robotti-imuria täytyy putsata säännöllisesti, jotta siivoustulos sekä robotti pysyvät hyvänä. 

  Robotti-imureissa on laitteen koosta johtuen pienehköt pölysäiliöt ja Yeedissä pölysäiliön koko on robotti-imurien keskitasoa. Kuitenkin pöly pakkautuu säiliöön tiiviisti ja sinne mahtuu yllättävän paljon tavaraa. Liekö tähän syynä kova imuteho tai pölysäiliön muotoilu. 

  Kuitenkin, etenkin lemmikkitaloudessa pölysäiliön saa tyhjätä usein, lähes jokaisen imuroinnin jälkeen. Onneksi Yeedissä pölysäiliö on helppo irrottaa robotista ja tyhjentää.

  Myös harjoja, suodatinta sekä sensoreja on syytä puhdistaa säännöllisesti. Tiheässä käytössä viikoittain. Positiivista on se, että lemmikkieläinten karva ei kietoudu pahasti harjojen ympärille.

  Kaikkineen Yeedin perusteelliseen puhdistamiseen menee kerralla muutamia minuutteja, joten kova vaiva se ei ole, kuten ei pääsääntöisesti muissakaan robotti-imureissa.

  Yhteenveto

  Kaikkinensa Yeedistä jäi todella positiivinen kuva. Iloisia yllätyksiä olivat 3D esteiden tunnistusteknologian tarkkuus, moppaustulos sekä suomenkielinen mobiilisovellus.

  Robotin imuteho oli odotetun hyvä ja siivoustulos oli jopa odotuksia hieman parempi. Lisäksi Yeedi mahtui matalan muotoilunsa ansiosta hyvin kaikkien huonekalujen alle.

  Alkukartoitus vaatii hieman kärsivällisyyttä sekä vaivaa, jotta Yeedi saa kartoituksen kunnialla maaliin. Tämän jälkeen robotti osaa kuitenkin kulkea asunnossa huomattavasti tehokkaammin.

  Lisäksi etenki pimeään vuodenaikaan on syytä huomioida, että Yeedi ei näe pimeässä. Tällöin imurointi tulee suorittaa valoisaan aikaan tai valaistuksessa.

  Yeedi Vac 2 Pro saa ehdottoman suosituksen. Robotissa on ominaisuuksia, mitä aiemmin ei ole ollut tämän hintaluokan laitteessa.

  Plussat:

  - Hinta-laatusuhde on hintaluokassaan parhaimmistoa
  - Imuteho
  - 3D-tunnistusteknologia
  - Väistää hellävaraisesti esteitä
  - Värähtelevä moppausjärjestelmä
  - Nostaa imutehoa mattojen päällä
  - Väistää matot mopatessa
  - Matala korkeudeltaan, mahtuu hyvin huonekalujen alle

  Miinukset:

  - Alkukartoitus vaatii hieman valmistelua sekä kärsivällisyyttä
  - Kameralla navigointi ei toimi pimeässä
  - Mobiilisovelluksen suomenkielinen teksti hieman "tönkköä"

  Kenelle Yeedi Vac 2 Pro sopii?

  Mielestämme Yeedi Vac 2 Pro on erinomainen valinta etenkin lapsiperheissä, jossa lattioiden pitäminen siistinä irtotavarasta on hankalaa. Lisäksi Yeedi sopii myös muihin asuntoihin, joissa lattialla on paljon eri kokoisia esteitä.

  Testin perusteella Yeedi soveltuu myös lemmikkien karvojen imurointiin erittäin hyvin.

  Lisäksi mikäli haluaa robotilta suorituskykyä myös moppauksessa, kannattaa Yeedi ottaa harkintaan.

  Yeedi Vac 2 Pro ei välttämättä ole parhaimmillaan kaikkein isoimmissa ja monimutkaisimmissa asunnoissa, koska niissä kameranavigointi saattaa tuottaa haasteita, etenkin alkukartoituksessa. Näissä tapauksissa kannattaa miettiä laser-navigoivaa robotti-imuria.

  Testin tekijä: Ville / Kotirobo.fi

  Liity Roboklubiin ja hyödynnä edut

  Saat heti 10 € alennuskoodin sähköpostiisi

  Alennuskuponki on voimassa yli 100 € tilauksille. Huomioi, että kuponki lähetetään vain uusille asiakkaille.

  * indicates required

  Logistiikkapalvelut

  Maksupalvelut

  Kotimainen yritys

  Suomalainen verkkokauppa johon voit luottaa

  Ostoskoriin käytetyt lahjakortit